ההתמכרות האחרונה שלי

בואו נעשה ג׳ילי אבל מאספרסו
בסדר בוס
ונשים אותם בתוך שמנת
אוקי בוס
ושיהיה לה טעם של עוגת קפה או משהו כזה
אין בעייה בוס
לא סתם שמנת, תעשה אוורירי כזה. אני רוצה שיהיה ממכר
כן בוס. אני מבין
ובלי כפית. אני רוצה שישתו את זה ככה ושזה ימס בפה מיד!




Anbe (あんべ) - Hiroshima

נחיל של גברים בחליפות ממלא את העיר לקראת ערב. הם עוזבים את המשרדים ומתפזרים בין הברים הקטנים בעיר. מבט עייף בעיניים, צווארון משוחרר וריח אלכוהול ועשן צלייה שיוצא אל הרחובות.



לאיזקאיה הזו הגענו עם צפיות גבוהות. מצאתי אותה באתר דירוגי המסעדות היפני Tabelog,  והופתעתי לראות שהיא מומלצת מישלן. לא בעלת כוכב, אבל עם ברכה על ראשם.
גם כאן ההתנהלות ביפנית בלבד, הצוות אפילו לא ידע לקרוא אנגלית או את המילים הבסיסיות ביותר. זה היה מורכב, אבל הצלחנו להזמין יופי של מנות.




התמקדנו בזירת ההתמחות של הירושימה והלכנו בעיקר על דגים בטכניקות צליה שונות.



בין הבולטים היו - ״רפסודת״ סרדינים, פריכים ויבשים.



סרדיני ענק, מיובשים בשמש, מומלחים, ואז צלויים. התוצאה קריספית, שומנית ומלוחה מאד.



דיונון עם נאטו וחלמון נא. מערבבים הכל יחד, ומקבלים מבחן אומץ לגאייג׳ינים. 


כבדי עוף שהיו עשויים מושלם, על הנקודה. מכת חום קטנה בחוץ, כמעט נאים בפנים.
למה לא עושים את כל התרנגולת מהחומר הזה?


ומה שהפך מאוייב לידיד, מקרל צלוי. כרגע הדג האהוב על מאיה.


לצד תה חיטה וקנקן סאקה קר, עלה לנו בערך 200 שקלים.



כדאי להגיע מוקדם, חצי שעה אחרי שהתיישבנו (18:00) המקום התמלא לגמרי.







יוזו-לימון, כמו ספרייט אבל אחר. נפלא




Takotsubo - Hiroshima

אל המסעדה הזו הגעתי דרך בלוג יפני, והיא יהלום חבוי שלצערי זרים מדלגים עליו כי ההתנהלות ביפנית בלבד, גם התפריט ושמות המנות.

זו מסעדה משפחתית מכובדת, יקרה מאד בערב (300-600 שקל לאדם), אבל מגישה סט צהרים זול ביחס אליו, 100 שקלים בלבד.




את המטבח והשירות מנהלת אישה מבוגרת, חמורת סבר ואדיבה ביותר. במבט נוקשה וסבלנות אין קץ היא אספה את ההזמנה ההססנית שלנו, ענתה לשאלות והסבירה על המנות השונות.

בחרנו בשני סטים, טמפורה עם סובה וצלופח צלוי על אורז.

שנינם הגיעו עם פתיח יוצא דופן באיכות. מקבץ של ירקות ואצות מבושלים, כל אחד בטכניקה שונה, ודרגת רכות וטעם ייחודיים. היתה שם אפילו במיה ממולאת!
החלק המעניין בהם היתה קליפת יוזו שהיא גרידה רגע לפני ההגשה, והפכה כל רכיב למרענן למרות הבישול הארוך.


הצלופח הגיע בכלי מעץ אשוח שעוזר לספוג את לחות האורז וכך מאפשר לאורז לספוג בחזרה טעמים אחרים, בדומה לחבית Oke שבה סושי שפים מערבבים את האורז עם החומץ.


הצלופח בפנים היה נפלא, מתובל בשפע אצות נורי קלויות. טעמי ים וגריל שנספגו באורז.
היה גם מרק אסארי, מיסו עם צדפות שלא צולם.


סט הטמפורה היה קטן אבל מצויין. השרימפס בלט במיוחד. מאיה פחות התחברה לחציל, אבל זה באג מערכתי שלא ניתן לעקוף. 



לקינוח, מוצ׳י בטעם שלא ידעתי על קיומו - קינאקו ירוק. בניגוד לתהליך ההכנה של קינקו רגיל (החום) שבו קולים וטוחנים פולי סויה יבשים, זה עשוי מפולי אדממה טריים ומיובשים. הצבע הירוק נשמר, וגם הטעם ה״טופואי״ המרתק שלהם. הם עטפו מוצ׳י מושלם, לא פחות. זה היה עונג שלא ניתן לתאר. 




לאורך הארוחה פטפטנו עם השכנים על הבר, בעיקר עם אם ובת סקרניות שצחקקו וניסו להבין למה אנחנו משמיעים קולות מוזרים ומצלמים כל דבר. אורח מהצד השני של הבר ביקש שנעביר את המצלמה והוא צילם אותנו למזכרת. ברגע שהקרח נשבר היפנים מתגלים כאנשים מקסימים, חמים וידידותיים ביותר. זו היתה חוויה שלא נשכח. 

אני ממליץ מאד להגיע אם יש לכם חבר יפני או אם אתם דוברים את השפה ומחפשים מקום פרטי ונעים לטעום בו אוכל יפני מסורתי. 




Donburi

אוכל רחוב במיטבו. ברשת האהובה עלי, Mitsuya.




Nikomi ya miyoshi 煮込みやみよし

גשם תפס אותנו באמצע הערב וחיפשנו מקום אחרון להסתתר בו ולנשנש דבר אחרון להיום.
מצאנו איזקאיה הומה באנשי עסקים והתיישבנו על הבר בין שיכור לגאייג׳ינים מבוהלים.


דגמנו בירה קרה לצד כמה נשנושים.

Hiyayakko - טופו קר. בדרך כלל זה טופו משי, כאן טופו בלוק אבל מהסוג הרך. עם שבבי בוניטו וסויה. מעדן. ומי שמנדנד בראש למשמע הרעיון של אכילת טופו מרצון חופשי לא טעם את הדבר האמיתי ביפן. מה שמוכרים לנו בארץ (להוציא את טופו אן וטופו קדיתא) הם גושי קלקר ספוגים. לטופו יש טעם נפלא של חלב סויה ושעועית לבנה. מתוק וחלבי.


Shirasu - סרדינים קטנים, בגודל סיכה, שאוכלים בשלמותם.


וצלחת סשימי


תבשיל הבית, שעל שמו קרוי המקום הוא סיר נחושת עצום, עם חלקי פנים ועור חזיר, שמורתחים שעות ביחד עם טופו מוצק. הארדקור שמחזיר שיכורים למסלול.




© Street Food Fighter
Maira Gall